Explicatii pentru propagandistii basisti brasoveni care repeta de 15 ani ideea ca “Ioan Ghise ca primar al Brasovului nu a facut nimic“

Nov 4th, 2016 | By | Category: alegeri parlamentare 2016, Anunt
Distribuie:

 

Ioan Ghise senator PNL de Brasov

Explicatii pentru propagandistii basisti brasoveni care repeta de 15 ani ideea ca  “Ioan Ghise ca primar al Brasovului nu a facut nimic“

Mentiune :

Cu scuze anticipate pentru eventuale erori deoarece scriu cifrele din memorie dupa 12 ani.

La nevoia de rigoare  mai mare se pot verifica in arhive cifrele exacte.

Pentru esentializarea si sistematizarea ideilor vom numerota afirmatiile pentru a ne referi la ele mai usor cu argumente pro sau contra.

1- Am exercitat functia de primar al Brasovului intre iunie  1996 si iunie  2004.

2- Am executat fara greseala un buget esalonat pe opt ani de ~ 300 milioane $, bani  exclusiv  ai municipiului Brasov fara alocari de la bugetul de stat pentru infrastructura de transport. In cei opt ani Primaria nu a pierdut in instanta nici un proces pentru licitatiile la contracte de bunuri si servicii. Anual se derulau intre 40 si 60 de procese pentru cele peste 120 de licitatii publice pe baza carora se realizau contractele de servicii.

3- Potrivit studiului de specialitate privind starea infrastructurii de transport, drumurile Brasovului erau in proportie de peste 94 % degradate cu durata de viata depasita de peste 20 ani.

Nevoia de finantare pentru drumuri era de minim 2 200 miliarde de lei.

In mandatul 2000-2004 am reparat drumurile municipiului  cu doar 145 miliarde lei doar bani din bugetul local, adica ~ 7 % din minimul necesar.

In urmatorul mandat 2004-2008 s-au primit de la Guvernul Tariceanu peste 6 000 miliarde de lei pentru drumurile Brasovului.

Adica de 3 ori mai mult decat minimul necesar si de 40 de ori mai mult !! decat in mandatul anterior.

Cei care spun ca nu s-a facut nimic sa explice public cata hrana  poate cumpara un om la piata cu 1 leu si cata cu 40 de lei.

Cam acesta este ordinul de marime intre banii pe care i-a primit Brasovul pentru drumuri de la Guvernul Tariceanu intre 2004- si 2008 , adica de 40 de ori mai mult fata de mandatul anterior in care nu s-a primit nimic de la bugetul national pentru drumuri.

4- Cei trei lideri politici judeteni ai partidelor care isi doreau eliminarea de la Primarie a primarului Ioan Ghise erau si sunt si azi proprietari de televiuni locale.

In toamna anului 2002, cei trei ideri politici s-au aliat politic in scopul eliminarii de la Primarie a primarului Ioan Ghise.

Intre feb. 2003 si dec. 2003 media minciunilor spuse in presa brasoveana despre primarul Ioan Ghise a fost de sase minciuni pe zi fara a se da si opinia celui acuzat.

S-a realizat un studiu  statistic in acest sens.

Aceste minciuni erau prezentate zilnic pe cinci televiziuni, patru radiouri si cinci ziare cotidiene brasovene.

Opiniile primarului Ioan Ghise nu erau prezentate in presa niciodata fata de acuzele formulate la adresa lui de catre ziaristi platiti de adversarii politici ai primarului.

De aceea s-a si initiat Tribuna cetateanului in Parcul Central.

Dupa acest linsaj mediatic primarul Ioan Ghise a pierdut in doar sase luni 40 % din increderea cetatenilor.

In feb. 2003, in al saptelea an de mandat,   primarul Ioan Ghise avea 67 % incredere a cetatenilor iar in oct. 2003 mai avea doar 20 % increderea cetatenilor dupa acest bombardament mediatic.

Nu am dorit sa mai candidez la functia de primar in 2004 dar conducerea nationala a  partidului a decis ca pentru a se alege mai multi consilieri locali este mai bine sa candidez desi se stia cu un an inainte ca va fi ales primar altcineva.

Cei care au initiat aceasta actiune impotriva primarului Ioan Ghise sunt acum trimisi in judecata pentru multiple fapte de coruptie.

5- Merita mentionat ca initiativele de hotarari de Consiliu local ale primarului Ioan Ghise au fost sustinute in Consiliu de doar sase consilieri locali fata de restul de 25 care au facut bloc impotriva acestor initiative.

Asa s-a rupt Primaria in doua in anul 2002 prin infiintarea Serviciului Public Patrimoniu(SPP)  la care, prin incalcarea legii cu acordul prefectului, au fost externalizate serviciile de gospodarire ale municipiului  sub conducerea unui viceprimar desemnat de catre Consiliu local.

Bugetul local a fost divizat si,  prin incalcarea legii, cu acordul prefectului, s-au trecut banii bugetului local la SPP.

Dupa eliminarea primarului Ioan Ghise acest viceprimar a fost ales primar in 2004.

Imediat Serviciul Public Patrimoniu a fost  desfiintat si serviciile respective readuse in structura Parimariei sub conducerea Primarului impreuna cu banii pentru plata respectivelor servicii.

6- In plus, situatia economica a tarii a fost prabusita in perioada 1996-2004 pentru ca apoi  sa isi revina dupa anii 2002-2004.

Aceasta crestere economica s-a regasit in timp si in cresterea continua a bugetelor locale.

Toate institutiile si serviciile de protectie sociala de sub autoritate locala  s-au infiintat in perioada 1996-2004.

7- Legile importante ale administratiei locale, a bugetelor locale, a patrioniului local, a concesiunii, a functionarilor publici si ale serviciilor de gospodarire locala  au aparut in perioada 1996-2004.

Constructia institutionala a durat ani de zile.

In anul 2003, Guvernul a transferat 18 raspunderi de finantare catre primarii fara sa asigure banii pentru acestea, incalcandu-se astfel legea administratiei locale.

In anul 2003 raspunderile legale de finantare de catre bugetul local al Brasovului erau cu 20 % mai mari decat veniturile municipiului.

A fost necesar ca aproape toate activitatile sa fie finantate la mai putin decat minimul necesar.

Cu multi bani se pot face multe,  fara bani se pot face mai putine.

8- Cu 40 lei se poate cumpara ceva hrana cu un leu mai nimic.

Asa ca cine formuleaza acuze facand abstractie de resursele la dispozitie si nici macar nu intreaba pentru a se informa corect in acest sens se gaseste in una din doua situatii:

ori  nu cunoaste si nu il intereseaza adevarul ori minte cu rea credinta.

Dupa explicatiile de mai sus raman deschis sa raspund punctual la orice intrebare a celor de buna credinta.

 

1 noiembrie 2016 Ioan Ghise

Dacă v-a placut postarea vă rugăm să o distribuiti prietenilor:
Distribuie postarea:
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments to “Explicatii pentru propagandistii basisti brasoveni care repeta de 15 ani ideea ca “Ioan Ghise ca primar al Brasovului nu a facut nimic“”

  1. comandat marcel says:

    Aveti dreptate dl.Ghise dvs.trebuia s-a fiti presedintele Romaniei nu marioneta de Iohanis .Eu sant din Suceava dar v-am votat la prezidentiale .Daca a-r fi macar 150 de parlamentari ca dvs.s-ar schimba ceva an tara asta cu multa stima va salut Comandat Marcel

  2. HERACLITICUL 2016 says:

    Felicitări pentru acest fel de comportament domnule Ioan Ghișe! Precis,concis,voluminos specific unui profesor de matematică!Cam așa am raportat și eu celor 20 de membri PCR ai OB PCR atunci când în unanimitate m-au ales secretar de partid! Căci aveam ce raporta ca realizări socio-porofesionale și obștești! Când nimic nu ai a spune…faci politică pluralistă! Asta ni s-a impus de 27 ani! Să nu muncim pentru oameni, ci doar pentru interesul personal și al șefilor politici ierarhic superior precum și îmblânzirea presacilor!

Leave a Comment