“Republica procurorilor” produs al regimului prezidential basist

Mar 13th, 2017 | By | Category: Anunt
Distribuie:

ghise-ioan

“Republica procurorilor” produs al regimului prezidential basist

 

“ Republica procurorilor”   produs al regimului prezidential basist

Motto: “ Cand esti la putere sa  faci legile in asa fel ca sa iti fie bine cand ajungi in opozitie”, am  citat din deputatul armean Varujan Pambuccian.

In management, stiinta conducerii se spune:

“ Valoarea unui conducator( manager) se vede in organizatie dupa ce el a parasit postul de conducere”.

PREAMBUL

Plecand de la cele doua exprimari dinMotto, de mai sus,  se va putea descifra mai usor situatia Romaniei de azi.

Cotidianul  romanesc se prezinta ca o “Republicaa procurorilor“.

Ei,procurorii, impreuna cu Basescu, Iohannis,  Coldea si Kovesi sunt deasupra legii.

Procurorii DNA, dincolo de orice raspundere penala profesionala sau personala  aresteaza abuziv si acuza pe  oricine de orice.

Cu exceptia “Presedintelui Sistemului“, orice infractiune ar fi comis acesta.

DNA a devenit stat in stat.

A constatat si Curtea Constitutionala a Romaniei.

In numele “ anticoruptiei “, procurorii  DNA, acuza,eventual retin si cu lejeritate pun catuse, dupa caz, la judecatori, ministri  si fosti prim ministri, presedinti de camere ale Parlamentului, parlamentari, demnitari alesi judeteni si locali,  oameni de afaceri, patroni de televiziuni.

Toti sunt  romani si nici un strain, nici un occidental.

“DNA, sa vina sa te ia“ striga pe strada propaganda Sistemului.

In  2014, “pe surse“ se zvonea ca seful unui serviciu secret spusese  ca in impotriva politicienilor din Romania se va aplica un plan strain in urmatorii doi ani.

Planul prevedea ca  pana la viitoarele alegeri generaleva urma o prigoana a liderilor politicidin administratie si de la varful politicii in numele luptei anticoruptie.

Vor fi eliminati din functii toti cei vechi, consacrati si puternici  pana la alegerile locale si parlamentare din dec. 2016.

Era un plan strain, plan  care urma sa fie aplicat de catre DNA.

In toamna anului 2015, vazand ce s-a intamplat  am inceput sa cred despre adevarul existentei acestui plan iar acum sunt convins ca s-a aplicat si se aplica si acum.

FAPTE

Timp de zece ani, intre decembrie 2004 si decembrie 2014, functia de presedinte al Romaniei a fost exercitata de acelasi individ, numitul Traian Basescu.

Cand poporul roman, in 29 iulie 2012 l-a demis din functia de presedinte,  el a fost mentinut in functie, cu sprijin exern si prin uzurpare de calitati oficiale a ramas in functie inca doi ani si jumatate.

Sa analizam ce a “construit“ ca presedinte al Romaniei, numitul Traian Basescu.

Faptele arata ca:

Presedintele Basescu a numit-o ministru al justitiei pe Monicca Macovei, procuror de trista amintire celputin de la mineriada din

 • iunie 1990. In anul 2005, ministrul Macovei a impus prin lege ca numirea procurorilor sefi sa fie facuta politic;
 • Timp de zece ani Traian Basescu a numit toti capii magistratilor si toti sefii serviciilor secrete de informatii, adica ai “ structurilor de forta” , cum ii place lui sa spuna;
 • In 2005, Basescu a numit-o Procuror General pe Laura Codruta Kovesi adusa de ministra justitiei Monica Macovei de la Sibiu;
 • Kovesi a exercitat doua mandate de Procuror General si doua mandate de Procuror sef la DNA;
 • Cand Kovesi conducea Parchetul General, Presedintele Basescu l-a numit doua mandate pe Daniel Morar, Procuror sef la DNA. Morar a fost adus de la Cluj de catre Emil Boc, obedientul premier al  lui Traian Basescu.
 • Morar, obedient si el  lui Basescu i-a dat acestuia prin inscrisul sau “ imunitate prezidentiala pentru fapte” , indiferent de gravitatea lor.  Aceasta este o incalcare a Constitutiei dar nici un magistrat din CSM nu s-a sesizat de abuz. Morar a fost rasplatit de catre Basescu Traian cu un mandat de judecator la CCR.
 • Presedintele Basescu l-a avansat rapid, de mai multe ori la exceptional de la maior la general cu trei stele pe Florian Coldea , adus din Aradul finului sau, primarul Falca. Basescu l-a numit si mentinut pe Coldea ca prim adjunct al Directorului SRI;
 • Coldea si Kovesi, tineri amandoi, “ au colaborat si s-au coordonat  “ mai mult decat bine pentru planul odios si mizerabil al regimul prezidential Basescu. Coldea si Kovesi au constituit Binomul SRI+DNA si au facut dosare tuturor.
 • Ca sa fie Trinom de putere, presedintele Basescu a numit-o ca Presedinta  a ICCJ pe Livia Stanciu, din Galati,  prietena sotiei lui Mircea Toader, prietenul lui Basescu si liderul deputatilor PD-L in timpul Guvernelor Basescu,cu Boc si MRU, reprezentanti de prim-ministru;
 • Cadrul legislativ penal de azi il avem de la ministri Basisti ai justitiei Macovei, Predoiu si Pruna, prietena Monicai Macovei; Oricine, chiar si CCR, daca  indraneste o critica sau o initiere a unei minime modificari a legilor penale, facute de ministri basisti, spune propaganda basista,  ca “loveste la temelia statului de drept si blocheaza lupta anticoruptie”.
 • Curtea Constitutionala a constatat zecile de neconformitati cu Constitutia ale prevederilor din Codul penal dar a omis sa constate ambiguitatea definirii unor infractiuni care creaza premisele subiectivismului si abuzurilor procurorilor.
 • Procurorul Alina Bica a fost numita secretar de stat la Justitie in timpul ministrului Predoiu si apoi numita de Basescu in functia de Procuror sef la DIICOT. Bica s-a certat cu cuplul Kovesi-Coldea si de aceea dupa plecarea lui Basescu de la presedintie, Binomul a trimis-o  pe Bica in puscarie, dupa gratii. La fel ca si pe Elena Udrea, pupila lui  Basescu, pusa de acesta drept ministru al dezvoltarii si turismului.
 • Incepand cu anul 2005, in CSAT, Basescu a stabilit   coruptia drept  “ vulnerabilitate nationala “ si a inclus-o in Strategia de Securitate. Pe aceasta baza dar nelegal, Kovesi, in calitate de Procuror General  impreuna cu generalul Coldea, prim adjunct la SRI au semnat celebrele Protocoale de colaborare si apoi pe cele  de cooperare intre SRI si DNA. Kovesi a  mintit cetatenii tarii ca aceste protocoale nu exista. Acum ele  aparut si minciuna lui Kovesi s-a dovedit. Pe baza acestor Protocoale nelegale  Binomul SRI +DNA si-a stabilit si subordonat Justitia, instantele de judecata drept camp tactic. Asa a spus generalul Dumitru Dumbrava, directorul juridic al SRI.
 • Tocmai pentru ca erau infiintate nelegal, aceste echipe mixte SRI+DNA, sute de echipe mixte la nivelul tarii , care au functionat foarte bine( asa a  spus dl Helwig, seful SRI numit de Iohannis) tocmai ce s-au desfiintat. Intelegem ca seful SRI vrea ca treaba sa mearga mai rau in tara.
 • Folosirea unor magistrati corupti si santajabili la randul lor este doar o metoda si un instrument al Sistemului.
 • CSM( Consiliul Superior al Magistraturii), garantul constitutional al independentei justitiei, nu a vazut, nu a auzit, nu vede si nu aude ?!
 • Dupa modificarea legii informatiilor clasificate, este edificator cum s-a emis si aplicat HCSM nr.140 din 06/02/2014 ,in sensul ca in cauzele penale in care exista documente provenite de la serviciile de informatii, magistratii au obligatia sa semneze angajamente secrete, potrivit carora pe baza documentelor clasificate, au obligatia de a nu le arata inculpatilor si nici avocatilor acestora;
 • Aceasta practica incalca regulile CEDO care au prioritate fata de dreptul intern.
 • Judecatorii care nu se supun notelor informativesecrete ale serviciilor de informatii, note pe care nu le prezinta partii acuzate  in dosar ?! sunt eliminati prin sanctiune.
 • A mai ramas  sa fie stabilite “ Tintele “ din campul tactic al SRI din justitie si anume  adversarii politici ai Presedintelui Sistemului, inainte   Basescu, acum Iohannis.
 • Adrian Nastase, Mircea Gutău, Decebal Traian Remeș,  Dan Voiculescu, Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu, Victor Ponta, Dan Radu Rușanu, Ecaterina Andronescu, Varujan Vosanian, Alexandru Athanasiu, Ludovic Orban, Paul Păcuraru, Lia Olguța Vasilescu; etc.; Cine a inteles sa iasa repede din peisaj a scapat mai usor, s-a mai uitat de el.
 • In timpul regimului Basescu, timp de zece ani, Binomul a strans datele si a facut dosarele tuturor, cu predilectie pentru “Tintele“ politice. In functie de necesitatile de moment sau evolutiile  previzibile, “ Tintele “ din campul tactic al SRI din justitie au fost eliminate definitiv( Nastase,Remes, Voiculescu) sau doar “ ciupite “ nitel si create premisele pentru eliminare (Ponta, Oprea, Dragnea, Tariceanu, Olguta Vasilescu, etc).
 •  Scopul mizer al creatiei Dabolice a lui Basescu prin Trinomul de putere absoluta ( SRI+DNA+ “ judecatorii Sistemului “ din Campul tactic din justitie al SRI) a fost si este eliminarea indezirabililor romani ai Sistemului prezidential de putere. Niciodata straini sau occidentali. Acestia nu sunt corupti si actioneaza doar legal ?!
 • Cu acestia, cu strainii, Sistemul nu lupta impotriva coruptiei.
 • De la straini, Coldea si Kovesi primesc decoratii si diplome de merit, pentru servicii “ credincioase aduse lor “, o formula de protocol, in lupta noastra anticoruptie.
 • “ Jos mainile de pe DNA “ a fost strigatul disperat al lui Iohannis speriat ca I s-ar putea modifica ceva din “ jucaria prezidentiala de putere abuziva “ pe care a mostenit-o de la Basescu si al carei beneficiar dar si captiv este acum Iohannis.
  Cele enumerate mai sus constituie fapte.CONCLUZII:
  1- “ Statul asta este mafiot. Na ! Si eu stiu ce spun “, am citat din Traian Basescu;
  2- “ Stie, ma ! Stie, crezi tu ca nu stie !,…, am citat din fratele,
  Mircea Basescu, condamnat penal la inchisoare pentru luare de mita;
  3- El insusi, Traian Basescu si propaganda basista numesc toata aceasta mizerie:
  “ consolidarea statului de drept, intarirea institutiilor de forta si lupta anticoruptie “. In fapt este autoritarism si dictatura instaurate cu mijloace soft, pentru scopurile de putere absoluta ale mafiei statale din jurul presedintelui Sistemului.

  Propuneri:
  1- Parlamentul si Guvernul sa identifice slabiciunile legislative, incepand cu Codul Penal si Codul de procedura penala si sa le corecteze potrivit Deciziilor CCR si sa le imbunatateasca;
  2- Parlamentul si Guvernul sa promoveze de urgenta legea privind raspunderea inclusiv penala a magistratilor;
  3- Procurorii sefi de parchete sa nu mai fie numiti politic;
  4- Sa fie modificate legile serviciilor de informatii potrivit Constitutiei, a standardelor si modelelor europene si NATO;

  PS: “ Gura pacatosului adevar graieste”.
  Merita ca Cetatenii sa urmareasca cu mare atentie emisiunile tv ale lui Traian Basescu, in care acesta explica, ce este si cum functioneaza Sistemul mafiot pe care el l-a creat.
  Prin explicatiile sale Basescu incearca sa se victimizeze pe el si apropiatii lui dar in fond se autoincrimineaza aratand metodele si mijloacele de actiune folosite de subordonatii alesi si numiti chiar de el in functii de conducere.
  Constatam ca numitul Basescu Traian este vesnic neinculpat de catre procurori, indiferent de infractiunile comise prin faptele sale.
  Mai nou, Basescu se auto-prezinta chipurile in opozitie cu Sistemul.
  El descrie cu maxima precizie Monstrul pe care l-a creat si care ii slujeste politic si acum: “ Republica procurorilor” condusa de Sistemul prezidential de putere( Trinomul SRI+DNA si judecatorii din campul tactic al SRI din justitie).

  Merita recitite cu atentie cele doua propozitii din Motto !

  11 martie 2017 – autor- prof. Ioan Ghise

Dacă v-a placut postarea vă rugăm să o distribuiti prietenilor:
Distribuie postarea:
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment